Gebruiksvoorwaarden & Privacy Policy - English summary

100ste klant voor glasvezelnetwerk Rotterdamse haven

Amsterdam, 05-07-2011 - BBned heeft het 100ste bedrijf aangesloten op glasvezelnetwerk Fiberport. Fiberport is een samenwerkingsverband tussen Havenbedrijf Rotterdam en netwerkoperator BBned, dat bedrijven in de grootste haven van Europa voorziet van toekomstvast glasvezel.

Het 100ste bedrijf dat is aangesloten op het glasvezelnetwerk in de Rotterdamse haven is Progeco Holland BV, actief in container opslag, verhuur en verkoop. Ad van Hoff, managing director van Progreco: “Onze processen m.b.t. opslag, registratie en bewaking zijn allemaal geautomatiseerd. Een goed netwerk is voor ons dus enorm belangrijk. Glasvezel zien wij als de oplossing om onze processen nog efficiënter te kunnen inrichten en uiteindelijk kosten te kunnen besparen.”

“Communicatie is essentieel in dit knooppunt van internationale goederenstromen”, aldus Rob Hoogma, Manager Sales Wholesale bij BBned. “Connectiviteit is daardoor onmisbaar in de hedendaagse bedrijfsvoering. Met de beschikbaarheid van glasvezel staat niets de digitale groei van het Rotterdams havengebied nog in de weg”.

Het Fiberport netwerk is enkele jaren geleden uitgerold voor het ontsluiten van bedrijven tussen de Maasvlakte en de Van Brienenoordbrug. Inmiddels maken bedrijven als ECT, Gate Terminal, Damen Shiprepair en ArcellorMittal gebruik van het glasvezelnetwerk. Meer informatie is te vinden op http://www.fiberport.nl

Over BBned N.V.
BBned biedt een compleet portfolio hoogwaardige breedbanddiensten aan service providers, systeem integrators en telecom bedrijven. BBned heeft een landelijk dekkend multi access netwerk gebaseerd op verschillende technologieën, zoals ADSL, SDSL, VDSL en glasvezel. De operator is opgericht in juli 2000 en sinds september 2010 onderdeel van de Tele2 Group. Meer informatie: http://www.bbned.nl of newsroom.tele2.nl.

Over Havenbedrijf Rotterdam N.V.
Havenbedrijf Rotterdam is verantwoordelijk voor de veiligheid en orde op het water en het bevorderen van de bedrijvigheid in de haven van Rotterdam. De kerntaken van het Havenbedrijf Rotterdam zijn de duurzame ontwikkeling, beheer en exploitatie van de haven en het handhaven van de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart. Meer informatie: http://www.portofrotterdam.com

Copyright © 2007 - 2009 BBned N.V. Alle rechten voorbehouden.