Gebruiksvoorwaarden & Privacy Policy - English summary

Havenbedrijf Rotterdam kiest BBned voor exploitatie glasvezelnetwerk

Hoofddorp, 2 maart – BBned, beheerder van breedbandnetwerken, heeft een overeenkomst getekend met het Havenbedrijf Rotterdam NV voor de exploitatie van het glasvezelnetwerk in de Rotterdamse haven. De overeenkomst is tot stand gekomen na een uitvoerige aanbestedingsprocedure. Met de aanleg van het netwerk komt glasvezel ook beschikbaar voor de 1450 bedrijven in het gebied. De aanleg van het netwerk is reeds begonnen. De eerste bedrijven kunnen nog dit jaar worden aangesloten.

Hans Smits, directeur van het Havenbedrijf: "We hebben gekozen voor een netwerk dat toekomstvast is, meegroeit met het havenbedrijf, maar vooral kan voorzien in de steeds toenemende behoefte aan meer en sneller dataverkeer. De bedrijven die hier gevestigd zijn kenmerken zich door internationale handel en import en/of export. Hun bedrijfssuccessen zijn in grote mate afhankelijk van communicatie. Deze bedrijven moeten van een netwerk op aankunnen dat snel is en veel informatie kan verwerken. Via glasvezel kan een ongelimiteerde hoeveelheid data verplaatst worden, waardoor het toekomstvast is en daarom het meest geschikt."

BBned levert breedband aan de zakelijke markt in samenwerking met meer dan 35 dienstenleveranciers. Deze leveranciers bieden een ruim scala aan breedbanddiensten, waarvan bedrijven in het Rotterdamse gebied kunnen profiteren. Smits: “We vinden een open netwerk belangrijk, omdat we willen voorkomen dat bedrijven van providers zouden moeten wisselen met de komst van glasvezel. Nu kan iedereen die dat wil bij zijn provider blijven en toch gebruik maken van het glasvezelnetwerk.”

Glasvezel is bij uitstek geschikt voor het bundelen van meerdere breedbanddiensten, zoals internet en telefonie. Maar het is ook geschikt voor het koppelen van vestigingen, online back-up, applicatiebeheer, videoconferencing en –bewaking.

Het Havenbedrijf heeft in 2005 het initiatief genomen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk, omdat het bedrijf zelf steeds meer behoefte heeft aan bandbreedte. Daarnaast stelt het de resterende capaciteit van het netwerk ter beschikking van de ongeveer 1450 bedrijven in het haven- en industriegebied. Met de aanleg van het glasvezelnetwerk wordt het voor elk bedrijf in het gehele Rotterdamse havengebied, van de Maasvlakte tot de Van Brienenoordbrug, mogelijk om breedbanddiensten over glasvezel af te nemen tegen een aantrekkelijke prijs. Hiermee wordt de haven van Rotterdam een van de eerste havens met een dusdanig grootschalig glasvezelnetwerk, dat het de concurrentiepositie en het vestigingsklimaat van de haven ten goede komt.

De aanleg van het netwerk is al van start gegaan en in het derde kwartaal van dit jaar zullen de eerste bedrijven aangesloten worden Op de website www.fiberport.nl kunnen bedrijven meer informatie vinden over het gezamenlijke project en kunnen ze zien welke diensten en dienstenleveranciers op het glasvezelnetwerk beschikbaar zijn.

Havenbedrijf Rotterdam NV

Het Havenbedrijf zorgt voor de ontwikkeling, aanleg, beheer en exploitatie van het haven- en industriegebied in Rotterdam. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor de veiligheid en orde op het water van de haven. De haven van Rotterdam strekt zich uit over 5.000 hectare is qua overslag verreweg de grootste haven van Europa.

BBned

BBned biedt een compleet portfolio hoogwaardige breedbanddiensten aan service providers, systeem integrators en telecombedrijven. Het netwerk van BBned is een van de grootste DSL-netwerken met een dekking van ruim 85% van Nederland. Het breedbandnetwerk is grotendeels gebaseerd op DSL-technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned beschouwt glasvezel als een logische volgende stap in de ontwikkeling van breedbandnetwerken en houdt zich intensief bezig met de verdere uitrol en ontwikkeling van glasvezelinfrastructuren in Nederland. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp en heeft als moederbedrijf Telecom Italia. Meer informatie over BBned is te vinden via: www.bbned.nl

Hilda Koenes Charlotte Nauta
BBned Edelman
tel: 023 70743 29 tel: 020 301 09 80
hilda.koenes@bbned.nl charlotte.nauta@edelman.com
   
Tie Schellekens  
Havenbedrijf Rotterdam  
tel. 06 53 32 53 34  
j.schellekens@portofrotterdam.com  

Copyright © 2007 - 2009 BBned N.V. Alle rechten voorbehouden.