Gebruiksvoorwaarden & Privacy Policy - English summary

Nieuwsbrief

Op 13 december 2007 hebben wij onderstaande nieuwsbrief verstuurd. Wilt u deze nieuwsbrief voortaan per e-mail ontvangen? U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief via het aanmeldblok bovenaan deze pagina.


Glasvezel is de toekomst

U wist het natuurlijk al, glasvezel is de toekomst. Het aantal glasvezelverbindingen wereldwijd nam het afgelopen jaar sterk toe. Met een groei van 46 procent afgelopen jaar, is het aandeel van glasvezel in de mondiale breedbandverbindingen ruim tien procent. Wereldwijd zijn er meer dan dertig miljoen glasvezelverbindingen naar eindgebruikers, bijna de helft meer dan een jaar daarvoor. (A)DSL blijft vooralsnog superieur met ongeveer tweederde marktaandeel. In Japan is glasvezel echter hard op weg om ADSL in te halen. Deze lijn doortrekkend, zal ADSL eind 2008 door glasvezel worden ingehaald. In Azië heeft glas nu een marktaandeel in breedband van ongeveer een kwart, net iets meer dan de tv-kabel met twintig procent. [Bron: Computable, 2007]


Het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum organiseert grote tentoonstellingen en restaureert en verkoopt foto’s aan particulieren en bedrijven. Het museum wil graag het platform zijn voor fotografie in Nederland en bouwt daarom aan een fysiek en digitaal kenniscentrum. Sinds april 2007 is het museum gevestigd in gebouw Las Palmas in Rotterdam. “Het Fotomuseum werkt met grote digitale beelden die vaak op externe locaties geplaatst of er vandaan gehaald moeten worden. Zo gebruiken we een digitaal depot dat in eigen huis maar ook in Amsterdam staat. Elk half uur synchroniseren beide servers, dat kost veel bandbreedte. Daarnaast wordt onze website extern gehost, hieraan wordt continu door verschillende mensen gewerkt. Een stabiele en snelle verbinding is hiervoor onontbeerlijk. Onze toekomst is dan ook de recentelijk aangelegde eigen glasvezel verbinding!”


Snel grafische bestanden ontvangen

Als communicatiebedrijf pur sang heeft Greve Offset de knoop snel doorgehakt. ADSL is niet snel genoeg voor het ontvangen van grote bestanden. Nu glasvezel zich betaalbaar aandient stapt men dan ook over. Hier hoefde Leen van Veen, directeur van Greve Offset niet lang over na te denken. “In onze branche worden er dikwijls zeer grote grafische bestanden uitgewisseld en het is van vitaal belang dat dit snel en vooral zo betrouwbaar mogelijk gebeurd. Daarnaast zijn er enkele grafische collega-bedrijven die bijzonder positief zijn over hun glasvezelverbinding. Natuurlijk moet je in deze gebruik maken van de ervaringen van anderen.”


Copyright © 2007 - 2009 BBned N.V. Alle rechten voorbehouden.