Gebruiksvoorwaarden & Privacy Policy - English summary

Havenbedrijf Rotterdam en BBned sluiten eerste bedrijven aan op glasvezel

Hoofddorp, 30 juni 2008 - BBned heeft afgelopen week de eerste bedrijven in het havengebied Rotterdam aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. De grootste zeehaven van Europa heeft in één keer een netwerk uitgerold van ongeveer 155 km. Daarmee is de haven het grootste bedrijventerrein in Nederland dat voorzien is van glasvezel.

Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam: “Het havenbedrijfsleven heeft nu supersnelle verbindingen tegen een aantrekkelijke prijs. Het is nu zaak om daar massaal van te profiteren. Ook dat draagt bij aan de concurrentiepositie van de haven.”

Communicatie is essentieel in dit knooppunt van internationale goederenstromen, terwijl het havengebied vaak slechts beperkte bandbreedte kon bieden. Onder de naam Fiberport zijn BBned en Havenbedrijf Rotterdam daarom in 2007 gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk. De samenwerking heeft als doel alle bedrijven te laten beschikken over een infrastructuur die de komende jaren mee kan groeien in de behoefte naar meer breedbanddiensten. Een glasvezelverbinding is snel, veilig en geschikt voor bundeling van meerdere diensten, zoals online back-up, videoconferencing en –bewaking, applicatiebeheer en pinnen. Glasvezel biedt meer bandbreedte dan de huidige DSL-verbindingen. En de bundeling van diensten over één verbinding werkt kostenbesparend ten opzichte van meerdere DSL-verbindingen voor elke toepassing.

ABIRD Industrial Rental Services is één van de eerste bedrijven die door BBned aangesloten is op het glasvezelnetwerk. “Stabiliteit van een breedbandverbinding is voor ons erg belangrijk”, aldus William Oorschot van ABIRD. “Op het hoofdkantoor staan de centrale servers. Al onze vestigingen draaien hierop. Met de vorige verbinding zaten we soms zonder internet en dan kunnen klanten ons niet bereiken. We hebben gekozen voor glasvezel omdat het betrouwbaar is en goedkoper."


Copyright © 2007 - 2009 BBned N.V. Alle rechten voorbehouden.